Advanced Planning and Scheduling, productieplanning en schedule software

De planning tool van Opcenter APS is een planning software oplossing waarmee u uw productieplanningsproblemen kunt oplossen. Een productieplanning software systeem die u voorziet van een mooi grafisch planbord en een optimale gedetailleerde productieplanning.

Preactor Planningsmodule_Schedule

Opcenter APS is productieplanning en schedule software die u kunt koppelen aan uw Enterprise Resource Planning (ERP) – pakket. Een planning tool als Advanced Planning and Scheduling wordt meestal als een beslissingsondersteunende planning tool gebruikt voor een menselijke productieplanner.

De bouwstenen van een Advanced Planning and Scheduling- pakket zijn modules die gespecialiseerd zijn in een bepaald type wiskundig probleem. Een planning tool zoals Advanced Planning and Scheduling van Opcenter APS kan worden gebruikt voor het uitrekenen van een optimale gedetailleerde productieplanning, rekening houdend met onder andere machinebeperkingen. Op een hoger niveau kan de planning and scheduling software bijvoorbeeld een optimale gedetailleerde productieplanning maken voor fabrieken of afdelingen, rekening houdend met de capaciteit van een fabriek en/of transportkosten tussen verschillende vestigingen. Een andere toepassing bevindt zich in de transportplanning, bijvoorbeeld bij het toewijzen van ladingen aan transportmiddelen.

Productiebedrijven krijgen behoeften aan de planning software van Opcenter APS als ze hun dagelijkse productieplanning niet meer rond krijgen. Dit resulteert in verkeerde inschattingen van levertijden en het overschrijden hiervan. Ook wordt in zulke situaties vaak inefficiënt gebruik gemaakt van de aanwezige middelen; de ene keer staan machines stil, de andere keer moet er halsoverkop worden overgewerkt. De productieplanning en schedule software, zoals Advanced Planning and Scheduling, kan zich ook terugverdienen als er veel menselijke productieplanners nodig zijn om handmatig een gedetailleerde productieplanning te maken en te onderhouden.

De planning in een ERP pakket is gebaseerd op Material Requirements Planning (MRP), een techniek waarmee u op basis van de verwachte vraag naar eindproducten terug kunt rekenen hoeveel grondstoffen u nodig hebt en wanneer. MRP houdt echter geen rekening met beperkte productiecapaciteit, de beschikbaarheid van mensen met bepaalde eigenschappen of met beperkingen op machines. De planning tool van Opcenter APS doet dit wel en komt dus met betere planningsvoorstellen en biedt u de beste productieplanning voor uw bedrijf.